Ons gedachtegoed

De C van brengt meer plezier en professionaliteit in het communicatievak

De C van gelooft dat de wereld een stuk leuker is wanneer mensen en organisaties beter met elkaar communiceren. Daarom helpen wij organisaties communicatiever te worden, door de communicatieafdelingen in hun kracht te zetten én door de rest van de organisatie bewuster te maken van hun rol en potentiële impact van effectieve communicatie.

Mensen die communicatie goed begrijpen en weten in te zetten, ervaren minder weerstand en werken efficiënter. Daarnaast ervaren ze meer werkplezier, hebben ze een betere relatie met klanten, samenwerkingspartners en collega’s én krijgen ze meer ruimte voor hun primaire taken.

Onze methode

Je kunt communicatie smal bekijken (zorgen voor uitingen en puur uitvoerend) en communicatie in zijn geheel (alles wat erbij komt kijken). Communicatie start niet bij een uiting, dat is juist het eind van het communicatieproces. De stappen die hiervoor worden gezet zijn dus van groot belang. De organisatie meekrijgen in dit proces is lastig, maar zeker niet onmogelijk…

Een organisatie wordt communicatiever wanneer je communicatieafdelingen beter maakt in het communicatievak én de rest van de organisatie communicatief vaardiger maakt.

De organisatie in zijn geheel

De C van maakt naast kennis en jarenlange ervaring in het vak gebruik van slimme tools om de kloof tussen de afdeling communicatie en de rest van de organisatie te verkleinen. Op deze manier snappen mensen zonder een communicatieachtergrond het belang van hun rol in communicatie. Door een hands-on aanpak kunnen professionals elkaar sneller vinden en hun eigen én elkaars rol erkennen in de verschillende processen.

Communicatieafdelingen

De C van gelooft dat je als communicatieprofessional moet staan voor je vak. Door op een andere manier met communicatie om te gaan, kun je met minder moeite (zenden) meer bereiken. De C van kijkt naar het totaalplaatje en maakt dingen praktisch en concreet, zodat mensen echt begrijpen waarom we het doen. Creatief kijken naar rollen, processen en methodes, zodat meer ruimte ontstaat om de relevantie en meerwaarde van het werk weer te kunnen zien. Een professionaliseringsslag die voor meer werkplezier zorgt.

Aanbod

Team- en organisatie
ontwikkeling

Vergroot het communicatieve bewustzijn van de totale organisatie door de kwaliteit van diverse communicatieve vaardigheden te verbeteren.

Teamontwikkeling Communicatie

Breng de afdeling Communicatie beter in positie om op een effectieve manier bij te dragen aan een communicatieve organisatie.

Community

Inspireer jezelf en help anderen inspireren in onze besloten online community voor en door communicatie professionals.